Az utóbbi időben - mióta sokat mozgok kisbabák és gyerekek közt - egyre többször figyeltem fel arra, hogy milyen sokan használják ezt a bizonyos borostyánkőből készült nyakláncot. Már egész pici - néhány hónapos babákon is látni.

Úgy gondoltam, utánaolvasok, mégis mi lehet ez, és mire jó! Bár némi információval rendelkeztem róla, mivel nagyon érdekelnek az alternatív gyógymódok, és módszerek, gondoltam, begyűjtök róla egy kicsivel több infót. Böngésztem hát a weboldalak közt egy kicsit, amit meg is osztok veletek.

 

Borostyánkő babáknak

A borostyán követ már az ókorban is használták, azóta is a legismertebb gyógykövek közé tartozik. Anyaga valójában a megkövesedett gyanta. Kézbe fogva könnyű és meleg tapintású anyag.

 

Gyógyítási céllal használják már évszázadok óta. Különböző bőrbetegségekre, a légutakra is jótékony hatással van (köhögés, asztma, tüdőproblémák, stb.), fájdalom csillapító hatása is ismert. Mozgásszervi, reumatikus problémákra is használják. Babáknál fogzáskor, felnőtteknél fogproblémákra is ajánlják. Nyugtató hatású, energiája pozitívabbá tesz.

 

A meleg színű (narancs, barna, méz-színű, tejfehér) borostyánt nyakláncként, karkötőként viselik leggyakrabban. Azt mondják, megvéd a betegségektől, a fertőzésektől, illetve nyugató a hatása. Élesíti a memóriát és oldja a szorongást.

 

Viseléskor, a test hőjénk hatására illóanyagok távoznak a borostyánból, így fejti nyugtató, fájdalomcsillapító hatását.

Érdemes mindig viselni a jó hatás érdekében. Babáknál már 2-3 hónapos korban fel lehet tenni, hogy megszokja, így később nem okoz neki problémát, nem lesz idegen.

 

Kisbabások közül legtöbben a fogzási időszakokban látták a legnagyobb hatását. Illetve a hasfájós, nyűgösebb babáknál is nagyon hasznos lehet.

Természetesen vannak, akik felháborodásukat fejezik ki azzal szemben, hogy adhatunk egy pár hónapos csecsemő nyakába valamit? Nem fullad meg tőle? Nem veszélyes? És mi van ha elszakad?

 

Nos, természetesen csak biztonsággal lehet használni, és körültekintőnek kell lenni. A babáknak készült nyakláncokat téphetetlen fonalra fűzik, és minden egyes szem közé csomót kötnek, hogy ha véletlenül el is szakadna, ne gurulhassanak szét a szemek. Ezen kívül olyan kapoccsal látják el, ami mágneses, és könnyedén szétkapcsolódik. Megfelelő kell hogy legyen a hossza is, ha túl hosszú, akkor jelenhet esetleg veszélyt. Ha megfelelően rövid, nem tudja sehova feltekerni, és nem tud beleakadni semmibe.

 

Megbízható helyről kell vásárolni, ahol el tudak látni tanáccsal is ha szükséges - a használatra vonatkozóan.  Vigyázni kell, ha túl olcsón kínáljál, valószínűleg hamis lehet, így a hatás is elmarad.

 

Véleményem - saját tapasztalat nélkül - az, hogy biztosan hatásos lehet, mivel egy természetes anyagról van szó. Nem véletlenül használják évszázadok óta. Egyébként is híve vagyok a természetes dolgoknak, mikor ilyen sok mesterséges anyag vesz mindeket körül. Én valószínúleg kipróbálnám, és ki is fogom, ha majd alkalmam lesz rá. Persze csakis megfelelő körültekintéssel, és utánajárással.

 

Valakinek van tapasztalata?