Népszerű téma, főleg így a nyár közepén, hogyan tudunk védekezni a szúnyogok ellen. Sokan javasolják a levendula, vagy citromfű illóolajat a szúnyogok távoltartására, illetve az üzletekben is számtalan készítmény kapható. Próbálunk védekezni ellenük, de néha elkerülhetetlen, hogy elszenvedjünk egy-egy szúnyogcsípést.

 


A kisbabáknál, gyerekeknél fokozottan figyelünk a csípésekre, mert ők még nehezebben viselik a bogár vagy szúnyogcsípés okozta égő, viszkető érzést. Ráadásul a babáknál könnyebben vált ki allergiás reakciókat, hatalmas piros foltokkal. Ha bárkivel beszélgetés közben előkerül a téma, mindig szoktam ajánlani, és meglepődöm, hogy milyen kevesen ismerik és használják.

 

 

Ha már megcsípett a szúnyog, én évek óta egyetlen dolgot használok rá, és mindig beválik. Ez pedig az otthon mindenkinél megtalálható sima háztartási ecet. Amikor megcsíp a szúnyog, esetleg más bogár, egy kis vattapamacs segítségével minél hamarabb be kell kenni vele a csípést, és pár percen belül elmúlik, nem lesz hatalmas piros folt, sem viszketés. Nálam a boltban kapható Fenistil gél és társai sohasem használtak. Az ecet viszont bevált. Szimpatikus még a dologban, hogy ezzel egyel kevesebb vegyszerekből álló dolgot használok. Ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki.